keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Sijoituskodiksi ABY-kollille?

Hei kaikki kissa- ja muut eläinystävät!

Kasvattajaystävämme Carla etsii kotia sijoituskollille tulevan kevään aikana. Rotuna tietenkin ihana abessinialainen. Sijoitussopimus pitää käytännössä sisällään ilmaisen puhdasrotuisen abessinialaiskissan sijoitusehdoilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poikaa tulisi pitää leikkaamattomana jonkin aikaa, jotta suunnitelmissa olevat astutukset ehditään saada pois alta. Vaikka hommat (hommat ja "hommat") pyritään saamaan nopeasti aikaiseksi, täytyy kodilta löytyä hiven huumorintajua ja pitkää pinnaa, sillä pahimmassa tapauksessa merkkailua voi joutua jossain määrin kestämään. 

Akuuteimman siitoskäytön onnistuttua pojalle laitetaan joko kollittelun elkeet määräaikaisesti poistava hormoni-implantti, tai se kastroidaan (jolloin kollin täysi omistajuus myös siirtyy sijoituskodille). Näyttely- tai muuta harrastuspakkoa ei ole, mutta jos innostusta löytyy, autetaan ja tuetaan näyttelyharrastuksessa myös meidän poppoon toimesta.

Kasvattaja maksaa kaikki siitoskäyttöön liittyvät kustannukset, sekä toki pyrkii korvaamaan tarpeen mukaan sijoituskodille myös kivusta ja särystä (mikäli sellaista ilmenee). 

Mikäli tunnette jonkun sopivan, niin kerrottehan lähipiirillenne ja autatte meidän huippua kasvattajaa sopivan kodin etsinnässä! 

Lisätietoja ja yksityiskohtia sopimuksesta ja sen käytännön toteutuksesta saa Carla Järventausta / FI*Neaera's. Sijoitussopimuksen on tarkoitus olla kahden kauppa, jossa kumpikin osapuoli hyötyy sopivassa suhteessa

Me Karvaformulat sekä Carla kiitämme avustanne!

3 kommenttia:

 1. Sijoituskotina kollille toimineena täydennänpä hieman tämän diilin plussa-puolta. Sijoituskotina pääsee seuraamaan läheltä kasvatustoimintaa, kasvattajan kanssa yhteistyössä toimiessa näkee miten kissapuolisot löytävät toisensa. konkreettisesti kolli lähtee silloin tällöin tyttöjä tapaamaan tai naaras tulee kollin luokse kylään. Paremman kosketuksen kissojen lisääntymiseen tietysti saa, kun sitä pääsee omin silmin (ja korvin) todistamaan. Jälkikasvun kehitystä seuraa ihan erilaisella mielenkiinnolla kun on oman kissan jälkeläisiä, joiden alkuun saattamisen on ehkä itse nähnyt.
  Riskipuolena tietysti on, että houkutus ottaa itselle joku jälkeläisistä käy ylitsepääsemättömän suureksi :D
  Kollit ovat jossain määrin putkiaivoisia ja mutkattomia otuksia, rakastavat ihmistään ja tykkäävät painia. Merkkailu ja tyttöjen perään huutelu voi kollista riippuen käydä raskaaksi. Kasvattajan kanssa kannattaakin etukäteen sopia, mitä sitten tehdään, jos elo hormonihuuruisen kollin kanssa käy sietämättömäksi. Hankalaa käytöstäkin sietää paremmin jos tietää, että tilanteeseen on olemassa ennalta sovittu vaihtoehto (esim. kolli muuttaa hetkellisesti kasvattajan ullakolle)

  VastaaPoista
 2. Oishan se ihan mahtava diili. Melkein houkuttais, mutta kun ollaan täällä tuutissa. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä syrjintävaltuutetulle töitä. Kollitko muka putkiaivoisia! Oma ihminenkin väittää näin. Toisaalta ollaan kuulemma herkempiä ja anteliaampia rakkaudenosoituksissa kuin tytöt. Mullekin mietittiin seuralaista ja yksi ihanuus oli tarjolla, mutta ei kuulemma oikein uskalla ottaa ennen hännän alusen muotoilua.

  VastaaPoista