sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Pentuja ja surua

Nalan ensimmäisen pentueen tytöllä, Nukalla, oli laskettu aika tällä viikolla. Innoissamme odotimme perheenlisäystä ja uusia pentuja Neaeras-sukuun.

Synnytys ei valitettavasti edistynyt kun poikapentu jäi jumiin ja Nuka väsyi. Nukalla oli muutenkin pitkä päivä takana, hän ei ollut nukkunut oikeastaan koko päivään ja synnytyskin venyi myöhäiselle illallle. Ei siis vaihtoehtoja, kissa kainaloon ja kohti Viikkiä missä todettiin ettei pienellä pennulla näy ultrassa sykettä, joten Nukalle tehtiin sektio.

Osaava henkilökunta sai jumittavan pojan elvytettyä ja niin Nuka lähti kotiinsa kahden pentunsa kanssa. Beige poika oli kuitenkin ehtinyt hengittää lapsivettä joten toivomme että nuorukainen jaksaa taistella itsensä isoksi kissaksi.

Kotona Nuka hoiti pentuja suurella rakkaudella. Leikauksesta kipeä neitokainen sai ihmiseltään erikoishoivaa ja nesteytystä samalla kun Suvi auttoi pentuja antamalla niille lisäruokaa.

Pahin kuitenkin tapahtui.

Tänään aamusella, kaksi päivää synnytyksestä Nuka menehtyi. Mitään ulkoisia varoitusmerkkejä ei ollut mistä olisi voinut epäillä pahinta. Kunto romahti yön tuntien aikana ja matkalla Viikkiin Nuka siiryi viimeiselle matkalleen.

Pennut ovat nyt matkalla Nori-tädin luo jossa odottaa 2vk ikäinen poikapentu. Toivomme suuresti että Nori kelpuuttaa pienet pentuset omakseen, jotta he saavat kaikesta huolimatta parhaan jatkon elämälleen.

Nuka jättää ison kolon sydämiimme, rauhallista matkaa sateenkaarisillalle ❤

Kuvat: Carla ja Suvi Järventausta

8 kommenttia:

 1. Huh, mitä suru-uutisia. Toivottavasti sijaisemo hyväksyy pennut ja pienistä varttuu vahvoja pentuja. Täällä pidetään peukkuja ja tassuja pystyssä onnellisemman jatkon puolesta.

  VastaaPoista
 2. Niin surullista. Toivottavasti lainaemo ottaa lapset haltuunsa ja näyttää miten ollaan kissa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten surullista.
  Toivottavasti sijaisemo ottaa pennut hoiviinsa.

  VastaaPoista
 4. Voi pikkupentuja. Toivottavasti saavat uuden emon ja veljen.

  VastaaPoista
 5. Osanotto tätäkin kautta, ihan kamala tapaus. :(

  VastaaPoista
 6. Voi kamalaa, miten surullista.
  Syvimmät osaanottoni <3

  VastaaPoista
 7. Voi pentuja ja Nukaa, miten surullista. :( Osaanottoni.

  VastaaPoista
 8. Tämä tarina sai yllättävän ja todella surullisen käänteen. :( Vaikka surullista olisi ollut pennunkin menetys. Suuret osanotot. ♥ Toivottavasti pennuilla on kaikki hyvin sijaisemonsa luona.

  VastaaPoista