perjantai 24. helmikuuta 2017

Tallinnan talvinäyttely

Voi pojat ja veljenpojat mikä näyttelyreissu meidän punaisilla onkaan ollut!

Lauantaiaamuna paljon ennen auringonnousua soi kello ja konkkaronkka suuntasi matkaan. Pääsimme ihanien eurooppalaistyttöjen kyydissä satamaan ja edelleen Tallinnassa näyttelypaikalle.

Meillä oli oikea abessinialaisrivistö kun vierekkäin oli punaista, sinistä ja riistaa. Abyjen arvostelut olivat poikkeuksellisesti vasta keskellä päivää joten neideillä oli paljon aikaa lepäillä ja keräillä voimia vaativaan koitokseen.


Lauantaina tuomarina toimi norjalainen Aina Hauge, joka kehui tyttöjä ja sanoi arvostavansa heidän ulkonäköä perinteisen abyn malliin. Nykyään on kauhean yleistä että abyille yritetään saada yli-isoja korvia itämaistyyliin ja Aina itse sanoi olevansa sopusuhtaisten korvien ystävä.

Itseasiassa Aina tykkäsi Nalasta niin paljon, että nominoi tämän! Nominointi oli Nalalle ensimmäinen, värin parhaita ollaan oltu kahdesti. Näyttelyitä kuitenkin rampattu 24 kertaa.


Emäntä jännitti paneelin aikana kovasti, olihan vastassa upeat mustat itämainen ja devon rex. Mutta niin vain kuulutettiin voittajaksi kissa numero 179 eikä emäntä ollut uskoa korviaan. Meidän punainen kaunotar oli myös Best In Show!!

Sunnuntain tuomarina oli Jaana Jyrkinen joka myös tykkäsi tytöistä mutta kaipasi heihin vähän lisää sitä ja tätä. Eniten palautetta tuli turkin kunnosta, molemmilla neitokaisilla oli paljon tikkuuntunutta karvaa (minkä emäntäkin myöntää). Tästä huolimatta Jaana oli sitä mieltä että Rusinan päivän kunto oli pientä Peterbald- teiniä parempi, ja hän nominoi Rusinan paneeliin!

Emäntää vähän jännitti Rusinan päästäminen paneeliin, pikkuneidillä kun on tuhat ja yksi jalkaa, ja assistentit tuntuivat olevan vähän niin ja näin kissojen käsittelyssä. Vaan onneksi Kermakupin kissalan emäntä sattui paikalle, ja abyomistajat yhdessätuumin saivat suostuteltua hänet paneeliin assariksi!


Paneelissa Rusinalla oli vastassa todella kaunis ja elegantti Tesanee -riistapentu, joten tiedossa oli ettei Rusina ääntäkään tule saamaan. Ei se mitään, nominointi neljännessä näyttelyssä on jotain todella hienoa!

Abessinialaisrivistömme pärjäsi muutenkin hienosti, sekä sininen Dante että riista Gassu olivat molemmat molempina päivinä Best In Show -poikia! Kyllä oli hienoa.


Vaikka kotiintuomisena oli ihan todistusaineistoa nominoinnista sekä voitosta, on emännällä edelleen lieviä vaikeuksia ymmärtää niitä. Ehkäpä ne menee tajuntaan vielä joskus .....?

4 kommenttia:

  1. Superisti onnea menestyksestä! ♥ Tallinnassa näytti olevan moni tuttu hyvällä menestyksellä, mikä on mahtavaa. Pari kissaa oli kuulemma karannut assareilta, joten tosi hyvä, että saitte luottoassarin tuhatjalalle! :)

    VastaaPoista