sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Näyttelykuulumisia

Tänään koitti siis se aamu kun Simba lähti uransa ensimmäiseen näyttelyyn. Kyseessä oli FINTICAtin näyttely joka järjestettiin Malmin VPK'n tiloissa.

Automatka meni kohtuullisen rauhallisesti, puolet matkasta nuoriherra jutusteli kaikenlaisia juttuja isännän viihdyttämiseksi. Näyttelypaikka löytyi helposti, samoin kun parkki. Ei muuta kun kissa kainaloon ja eläinlääkärin syyniin.

Kun nuoriherra todettiin esittelykelpoiseksi, (mitä me ihmiset kovasti jännitimme), oli vuorossa häkin sisustus. No eihän se mennyt ihan kuten elokuvissa, mutta verhot saatiin kuitenkin seinille, matto lattialle ja tyyny löhöilytilaksi. Sitten kissa häkkiin ja ihmettelemään tilannetta.


Eipä aikaakaan kun kutsu ensimmäiseen rinkiin tuli. Tai siis Simban numero ilmestyi häkin päälle merkiksi, että kissan saa viedä tuomaroitavaksi. TICA näyttelyssä kissaa ei siis itse esitetä tuomarille, se kiikutetaan häkkiin josta tuomari sen noutaa, itse vain jännitetään yleisössä ja kuunnellaan tuomarin kommentteja.

Kuinka pelottava paikka tuollainen tuomarointihäkki nuorelle bengalinpojalle voikaan olla? Simba kyllä kovaäänisesti ilmoitti olemassaolostaan, ettei kukaan vahingossakaan unohda häntä sinne. Villi veikkauksemme oli että jos ääni olisi ollut yksi arvosteluluokista, olisi nuoriherra voittanut kyseisen osion heittämällä.

Pian tuomari kaappasikin Simban kätösiinsä. Isäntä (ja varsinkin emäntä) jännittivät suuresti, kuinka nuoriherra käyttäytyy. Kauhuskenaariot karkuun viilettämisestä ja tuomarin kynsimisestä oli varmasti useampaan kertaan painajaisista tuttuja.

 Tuomaroinnin Simba selvitti kuitenkin hienosti. Osasi käyttäytyä ja esitellä parhaat puolensa. Ensimmäinen tuomari oli Itävaltalainen ja bengaleihin erikoistunut ja hän kehui nuoren herran kaikkia ominaisuuksia. Saldoksi tältä tuomarilta tuli pentuluokan värin ja rodun ykkössija, lyhytkarvaisten pentujen ykkössija sekä kaikkien pentujen kakkos-sija. Isäntä oli haltioissaan, taisipa melkein ilon kyynelkin kihota silmäkulmaan.

Nuoriherra kävi myös tutustumassa ruotsalaiseen tuomarittareen sekä jenkki-tuomariin. USA rankkasi Simban pentuluokassa värin ja rodun parhaaksi mutta kaikista pennuista vasta viidenneksi. Ruotsin tuomaritar piti toisesta bengalista enemmän ja sijoitti nuoren herran värissä ja rodussa toiselle sijalle, mutta kaikissa pennuissa kuitenkin neljänneksi.


Kun näytelmät saatiin kunnialla ohi, oli tavaroiden pakkaus ja automatka kotiin. Taisi nuoriherra olla sen verran väsähtänyt päivän koitoksista ettei montaa minuuttia jaksanut kommentoida maisemiakaan. Pian tasainen tuhina kuului kopasta ja rauhallisessa hiljaisuudessa saimme körötellä kohti kotia.

Kotiin päästyämme nuoriherra kävi syömässä ja vessassa ja sen jälkeen olikin aika jatkaa unia. Mikäs siinä, isännän sylissä on mukava kölliä.

 Sen verran kivaa näyttelyssä kuitenkin oli, että aloimme jo katsella Simballe seuraavaa koitosta. Nuoriherra kun ei tuntunut pahemmin tilanteesta stressaavan, vaan tuomarointeihin odotteluaikanakin nukkui ketarat ojossa tilapäisessä kodissaan. Kalenteri näyttäisi osoittavan joulukuun loppupuolelle RUROKin näyttelyyn joten siirrymme selvittelemään rekisteröintikuvioita FiFen suuntaan.

1 kommentti: