lauantai 3. syyskuuta 2016

Pentuja talossa!

Nyt niitä vihdoin tuli!

2.9.2016 aamuvarhaisella Nala päätti vihdoin aloittaa synnyttämisen. Sopivaa paikkaa vaan ei tuntunut löytyvän mistään ja lopulta Nala käpertyi isännän kainaloon ponnistelemaan. Polttoja oli lähes tunnin verran ja emäntä alko jo hätäillä, onko pentu liian iso kun tuntuu vain kestävän.


 Ensimmäinen pentu näki päivänvalon klo 06:05 jonka jälkeen synnytyspesäksi tehty pahvilaatikko kelpasi myös äitylille. Nala pesi ja putsasi tuoretta jälkeläistään esimerkillisesti, ja henkilökunnan edessä oli aivan erilainen emo kuin ensimmäisen pentueen kanssa.

Vain varttia myöhemmin oli jo toinenkin pentu pihalla. Henkilökunta totesi pentujen jälleen olevan beigejä ja ihmetteli, miten Nala ja Pihka olivat onnistuneet beigetehtailussa jo kuudesti peräkkäin! Värigenetiikka kun toimii niin, että Nalan ja Pihkan pennun pitäisi olla 75% todennäköisyydellä punainen ja vain 25% todennäköisyydellä beige.


Nala keskittyi hetken hoitamaan ja pesemään pentuja mutta puolen tuntia myöhemmin syntyi kolmas ihana pentu. Henkilökunta hetken arpoi väriä mutta uskaltautui toivomaan että kyseessä todellakin on punainen pentu.

Vartti tästä, syntyi viimeinen pentu maailmaan, ollen myös punainen.
Ja jos henkilökunnan silmään on uskominen, oli pentueen saldona 3 naarasta ja 1 uros. Vahvistetaan tämä tulos kunhan päästään vielä ajan kanssa syynäämään värkit läpi.


Ensimmäisen päivän aikana tytöt ovat ottaneet painoa noin 12g ja poika 22g. Maitobaari siis toimii ja kaikki vaikuttaa menevän kuten pitääkin.

Mahtavaa!
- Henkilökunta


6 kommenttia: