sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nalasta tuli Champion! ja muita kuulumisia Sastamalasta

Sastamalassa järjestetiin tänään PIROKin näyttely joka poikkesi vähän tutusta kaavasta. Normaalisti kissat arvostellaan viikonlopun aikana kerran lauantaina ja kerran sunnuntaina mutta nyt kuvio olikin niin että kategoria II kissat ja kotikissat arvosteltiin lauantaina kahteen kertaan ja muut luokat sunnuntaina kahteen kertaan.

Käytännössä siis kaksi erillistä arvostelua, kaksi erillistä tuomarin parhaan valintaa ja kaksi erillistä paneelia. Mutta vain yksi automatka. Mikäs sen kivempaa?

Nalan ensimmäinen arvostelu oli Anne Paloluoman toimesta. Paljon kehuja mutta myös toteamus että neiti on selkeästi vielä nuori ja tarvitsee aikaa. Nala oli kuitenkin ainoa punainen aby luokassaan joten sertikilpailua ei ollut ja neiti valmistui kolmen CAC arvostelun myötä Champion -titteliin.

Pikainen ilmoitus sihteeristölle että kissan luokka muuttuu ja odottamaan toista arvostelua. Se koitti noin tunnin päästä jolloin tuomarina oli tanskalainen Minna Krogh. Emännän yllätykseksi tuomari puhui kuitenkin sujuvaa suomea joten ei epäselvyyttä tuomarin mielipiteestä; nuori tyttö joka tarvitsee vielä aikaa...
TP-valintoja odotellessa Nala kävi jälleen Tessan kuvattavana ja noin kuukauden päästä saadaankin taas nauttia upeista studio-otoksista. Ensimmäisessä kuvauksessa 4kk takaperin neiti oli varsinainen sähikäinen eikä kuvaamisesta tahtonut tulla mitään, kun taas tänään neiti vain keikisteli ja poseerasi kameralle minkä parhaiten ehti. Niin ne voi päivät olla erilaisia...

TP-valinnoista ei jatkopaikkaa tälläkään reissulla herunut joten ei muuta kun nukkumaan ja odottamaan kotiinlähtöä. Siitä ei ihan kommelluksitta selvitty mutta antaa Nalan itse kertoa tämän tarinan...
Nala:
"Oltiin tänään näyttelyssä niinkuin tuo emäntä kertoi. Meidän häkkirivi oli ihan reunimmaisena ja siinä vastapäätä seinän vieressä oli sellainen kissatarvikekauppias.

Koko päivän minä vilkuilin niitä erilaisia pesiä ja kiipeilypuita ja kun päivän päätteeksi emäntä alkoi ottaa häkkiverhoja pois niin minä ajattelin silläaikaa käydä vähän tarkemmin tutkimassa yhtä raapimapuuta. Ei siis muuta kun vauhtia ja kainalon alta matkaan.
Mutta typerä emäntä! Se kun otti ja karjaisi että KISSA IRTI!!! niin minä säikähdin pahan kerran ja menin häntä pörheänä sinne puun viereen nurkkaan kyyryyn. Ensin minusta piti kiinni se myyjä ja sitten emäntä tuli hakemaan minut syliin... Lyhyeksi jäi se reissu, en päässyt tutkimaan pesiä enkä puita :( "

6 kommenttia:

 1. Hyvä Nala! Ei se oo kissa eikä mikään, joka ei oo näyttelyssä saanut aikaan 'Kissa irti' -huuotja! Harmi vaan kun et ehtinyt niitä pesiä ja puita tutkimaan kunnolla. Ehkä sitte ens kerralla.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä kunnon aby aina yhden kissa irti -huudon kokeilee :P Täytyy pyytää jos päästäisiin emännän kanssa vaikka Mustiin ja Mirriin niitä pesiä ihmettelemään..
   - Nala

   Poista
 2. No höh! Kerrankin kun olisi ollut kissalla itsellään mahdollisuus tutkia mikä olisi paras hankinta, niin estivät sen - tyhmää. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä vetoaa samaan kuin ihmislapsen kanssa; asioista pitää neuvotella eikä vaan ryntäillä tekemään asioita :D

   Poista
 3. Yes, hyvä Nala! Ja onnea valmistumisesta. Vai oli se Minna tanskalainen? Hmm. Luulin suomalaiseksi :) Mekin asioitiin hänellä lauantaina.

  VastaaPoista
 4. Onnea!! :) Mielenkiintoinen näyttelyjärjestely, saakohan tulevaisuudessa enemmän tuulta alleen? Vaikuttaa tosi käytännölliseltä. Voi Nalaa kun ei pääsytkään tutkimaan tarjontaa. :DD

  VastaaPoista