maanantai 27. heinäkuuta 2015

Hämeenlinnan näyttelykuulumisia

Viime viikonloppuna järjestettiin Hämeenlinnassa SUROKin toimesta kissanäyttely. Meidän katraasta paikalle päätyivät Nala ja Tiiti.

Nalahan on siis Fife-rekisteröity kissa joten Nala on se jota pääsääntöisesti näyttelytetään kissaliiton näyttelyissä. Tiiti taas on TICA-rekisteröity, mutta koska kotikissat eivät varsinaisesti (tai virallisesti) ole rekisteröityjä kissoja, voi niitä näyttelyttää minkä tahansa organisaation näyttelyissä, kotikissaluokassa.

Aamu alkaa lähestulkoon aina abessinialaisilla, niin tälläkin kertaa. Nala oli tuomarimme päivän ensimmäinen tarkasteltava. Koska Nala oli yksin luokassaan, ei sertikilpailua tällä kertaa tullut, vaan Nala nappasi ensimmäisen EX1 CAC sertinsä. Vielä tarvitaan kaksi lisää, jotta neiti voi valmistua ensimmäistä kertaa.
Nalan jälkeen pöydällä oli iki-ihana Ruusu joka myös otti oman sertinsä. Tämän jälkeen neitoja verrattiin keskenään, jotta saatiin valittua sopivampi punainen tyttö TP-valintaan. Kovasti tuomari kehui molempia tyttöjä, mutta Nala sai tuomion "mennä kotiin kasvamaan". Toki ihan näin jyrkästi tuomari ei sentään sanonut, mutta totesi tytön näyttävän vielä niin teiniltä ettei ihan aikuisten kanssa pysty kilpailemaan. Ruusu siis pääsi TP-valintaan ja eteni sieltä ihan paneeliin asti. Henkilökunta onnittelee.
Kotikissat taas ovat arvostelussa yleensä ihan viimeisimpinä, niin tälläkin kertaa. Tiiti sai siis nukkua lähes koko alkupäivän, ennen arvostelukoitosta. Tiitihän ei ole varsinaisesti sylikissa joten henkilökuntaa jännitti kyseinen arvostelu melkolailla...
Kotikissoissa oli kilpailemassa yksi pitkäkarvainen sekä Tiitin lisäksi kaksi lyhytkarvaista kissaa. Tiiti oli hienosti arvostelussa, toki tuttuun tapaansa tiputteli tavaroita pöydältä ja yritti makoilla arvostelusetelin päällä. Tuomari kirjoittikin yleisvaikutelmaan "Super busy boy!" :)

Tiiti valittiin parhaaksi lyhytkarvaiseksi kotikissaksi mikä tarkoitti pääsyä paneeliin. Paneelissa, joka järjestetään näyttelypäivän lopuksi kilpailevat siis eri tuomareitten parhaiksi valitsemat kissat keskenään omissa luokissaan. Kotikissaluokassa vastakkain ovat yleensä siis paras pitkäkarvainen ja paras lyhytkarvainen kotikissa. Lisäksi paneelissa omistaja ei ole kissan luona, vaan assistentit esittävät kissat tuomareille.
Henkilökunta vei siis tärisevin käsin Tiitin elämänsä ensimmäiseen paneeliin. Lyhyt ohjeistus Irene-assistentille ja jännittämään. Tuomari tarkasteli vielä kissat läpi jonka jälkeen näytti voittajaksi lyhytkarvaista kissaa. Tiiti siis voitti, ollen Best In Show (BIS) kotikissa! Siinä oli emännällä häkellystä ja ihmetystä kerrakseen. Kyllä on melkoinen mirri!

Emäntä kävi kuvavarkaissa kissankujeita -blogissa, kuvista kiitos Sonjalle!

11 kommenttia:

 1. Sinä olet Tiiti tosi kivan värinen kissa! Ja ihan näyttelyssä olit ja voitit; WAU! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomarilla oli kyllä selkeä asiantuntemus hyvästä värityksestä, ihan niinkuin sinullakin. - Tiiti

   Poista
 2. Aivan mahtavaa, superisti onnea!! :) Tosi kivaa kun täältä blogimaailmasta löytyy näyttelyssä käyviä kotikissojakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :)
   TICAn puolellahan olen oikein tottunut näyttelijä, mutta tuo Kissaliitto on oikeasti melko vieras minulle, kerran olen ollut ja siitäkin puolitoista vuotta aikaa. Mutta odotahan, minä menen ensi kuussa CFA-näyttelyyn Lohjalle, kokeillaan valloittaa sielläkin =^.^=
   - Tiiti

   Poista
 3. Tiiti on vaan niiiin ihana. Ja tietenkin Nala myös - mutte senhän te jo tiesitte ;-)

  VastaaPoista
 4. Päivää, päivää Naukulasta! Lisäsimme teidät meidän lukulistalle ja onnittelemme hienosta suorituksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiti ja emäntä kiittävät, tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 5. Onnea menestyksetä!
  Me lisättiin teidät meidän lukulistalle kun ootte näköjään sieltä puuttunu!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut, teillähän oli siellä varsinainen menestys!

  VastaaPoista