sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

TICA-kuulumisia

Lahdessa järjestettiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Kawaii Neko -kissanäyttely FINTICAt kissakerhon toimesta. Kissalaumastamme lauantaina paikalla oli Tiiti ja Simba ja sunnuntaina Tiiti ja Nala.

Lauantaina kissat arvosteltiin neljä kertaa. Simba kisasi leikattujen rotukissojen Alter -luokassa kun taas Tiiti edusti paperittomien kissojen Kotikissa -luokassa. Tiiti hoiti showmiehen asenteella kaikki tuomarointinsa ja otti kirkkaimman pokaalin jokaisessa ringissä.

Simba pääsi kaksi kertaa kaikkien rotujen finaaliin mikä on todella hieno saavutus. Toisella kertaa Simba sijoittui kahdeksanneksi, toisella yhdeksänneksi. Pisteitä kuitenkin tuli hienosti ja kotona juhlitaankin Simban valmistumista Double Grand Champion Alteriksi (DGCA). Toki arvostelua odottaessa piti vähän ärhennellä siskopuolelle mutta muutoin Simban lauantai meni oikein mallikkaasti.

Sunnuntaina menossa oli mukana perheen pienimmäinen Tiitin seurana. Vaikka tilaa kaveruksille oli varattu vaikka kuinka, oli kerrossänky silti se mieluisin asetelma. Tiiti nukkui alhaalla ja Nala ylhäällä, mikä on tietysti kissojen painojakauman huomioon ottaen oikea ratkaisu, kolme kertaa painavampi Tiiti yläpunkassa olisi voinut olla koominen näky. Tuomarikin taisi Tiitiä huomauttaa kertyneestä elintasosta ja taitaa nuorenherran dieetti jatkua vielä jonkun hetken...

Nala pääsikin heti aamusta ensimmäistä kertaa arvosteltavaksi. TICAn arvostelussahan kissaa ei esitetä itse vaan se viedään häkkiin josta tuomari ottaa itse kissan pöydälle arvosteltavaksi. Näin pyritään osittain takaamaan kissan "nimettömyys".

Hetken häkki jaksoi hämmästyttää kunnes huomio kiinnittyi muihin arvosteltaviin pentuihin. Viereisestä boxista löytyikin rotukaveri Lilja jonka elämää voi seurata Kuin kissa kermakupilla -blogissa.

Nalan arvostelu meni hienosti ja tuomari otti hänet mukaan finaaliin. Kotijoukot tietenkin jännittivät kovasti finaalin sijoitusta ja kyllä oli iloa ilmassa kun Åsa-tuomari kertoi Nalan olevan kaikkien rotujen paras kissanpentu!

Tiiti sai toiselta tuomarilta palautetta väsähtäneestä olotilasta ja kyselyä menikö edellisen illan juhlinnat kenties pilkkuun asti kun vaikuttaa että pieni rapeli vaivaa kissanpoikaa ;) Sunnuntain sijoituksenä siis yksi ykkössija ja yksi kakkossija, toisen voittopokaalin vei kaunis pitkäkarvainen kotikissa joka tuomarin mukaan oli osannut mennä ajoissa nukkumaan ja oli siten paljon virkeämpi. Mitä tästä opimme? Ei leikitä ja ajeta sitä karvaformulaa aamuyön tunneille vaan mennään ajoissa henkilökunnan kanssa nukkumaan... :P 


Muutoin näytelmät menivätkin lähinnä loikoillessa ja edustaessa. Nala tosin pääsi nuuskuttelemaan lähes peilikuvaansa Ruusua joka oli muuten leikkaamattomien kissojen CAT-sarjan parhaista parhain kissa. Kaikkiaan oikein mukava TICAiluviikonloppu siis, kotona riitti vielä ihmettelemistä kaikkien ruusukkeiden ja palkintojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti